Quan el mercat s’altera (Capítol II)

Escrit per David González

Durant aquesta època de l’any hi ha tant de rumor que és molt complicat separar el que es de debò que allò que només és una bola. El Reial Madrid ja ha mogut fitxa contractant a la jove promesa del futbol alemany, Nuri Sahin, y al experimentat jugador del Bayern, Hamit Altintop.

Mentrestant, però, el Barça ja va fent els seus negocis. Sandro Rosell ja ha anunciat que el Barça fitxarà 4 jugadors entre els quals el més plausible és Giuseppe Rossi (tal i com es va fer públic en aquest blog fa unes setmanes). Tot i així, i amb Cesc encara donant guerra, aquests són els 3 noms que durant la setmana han sonat més:

Javier Pastore (Córdoba, Argentina, 20 de juny de 1989), l’estrella del Palermo es perfila com un dels fixatges desitjats per tots els grans. Tot i que se sap que serà car adquirir-lo, el fet de ser un gran amic de Messi a la Selecció Argentina i que amb el Palermo no jugarà cap competició europea aquest any (matemàticament ja no pot accedir a la UEFA) poden ser factors determinants a l’hora de fer-nos amb els serveis de tan extraordinari jugador.

Mario Götze (Memmingen, Alemanya, 3 de juny de 1992), “un dels millors talents que hem tingut mai” digué d’ell el director tècnic de l’Associació de Futbol Alemanya. Aquest alemany ha demostrat aquesta temporada que donarà guerra, i molta. Futura peça indiscutible per a la Mannschaft de Löw (amb Müller, Özil i companyia), la realitat és que ell està content continuant amb el Borussia Dortmund però la gran temporada que aquest ha realitzat ha suposat un autèntica orgia de voltors al voltant dels seus millors jugadors. I el Barça n’és un.

Leandro Damiao (Jardim Alegre, Brasil, 22 de juliol de 1989) a l’igual que Andrada a l’altra entrada que vaig escriure (que per cert ja està casi fitxat), és el més desconegut dels descrits. Davanter brasileny que ja ha debutat amb la canarinha, ha demostrat a tot els seguidors del Internacional de Porto Alegre que té un futur enlluernador i que pot ser el principal enemic de Neymar a l’hora d’ocupar el tro de davanter de la selecció carioca.

Read more

L'orgull dels cules

El Barça, ja campió de lliga, el pròxim dia 28 viatjarà fins a Wembley per posar la "guinda" del pastís a una temporada perfecta; perfecta a falta d'un títol, per a ser objectius. I aquest últim adjectiu és un, dels molts, que hi falten a Madrid, a "la central lechera". Si, perquè quan el Barça la mateixa nit es disposava aconseguir la lliga, el Madrid celebrava la Copa del Rey, guanyada feia més de tres setmanes. No hi estic en contra, cadascú és lliure de fer el que vol i quan vol. Però el que no es ètic, és que mentres al Barça li entreguen la copa de la Lliga, els medis de premsa de Madrid es dediquen a encumbrar a CR7 per guanyar el pichichi. En una televisió és van atrevir a dir què els merengues li havien pres un altre títol al Barça (caldrà veure a Cristiano compartint el seu ansiat "pitxitxi" amb els seus "estimats" companys...).

Però mentres uns és dediquen a tapar la Lliga del Barça amb l'argument del pitxitxi CR7, els altres és dediquen a mostrar al món, què es el Barça. Què es la cantera del Barça, el motor i cor del què és el millor equip del món. La demostració de què quan uns fitxen per preus astronòmics quan tenen una deficiència en l'alineació, el Barça fa muntar un noi de la cantera, oferint-li la oportunitat de la seva vida, l'il·lusió de debutar amb el millor equip del món.

L'altre dia, davant el Depor, Pep Guardiola va decidir traure fins a sis jugadors del Barça B. L'aficionat típic, el pessimista, va pensar què voliem donar tres punts a l'equip de A Coruña, el qual estava necessitat. Però no, l'equip va jugar a un excel·lent nivell, i va aconseguir un 80% de possessió, essent una de les màximes possessions de pilota de la temporada. Un equip que, apart dels jugadors amateurs, estava format per 7 jugadors fets a la Masia.

Un altre partit, d'algun altre equip gran de la Lliga BBVA, què hagues jugat amb aquestes condicions, segurament hagues perdut per més d'un gol, per què la seva aspiració no és jugar en aquell equip; però a Can Barça, com ja s'ha demostrat en més d'una ocasió, jugar amb cinc filials es una garantia de treure punts, ja què saben què demostran el què saben, en un futur jugaran a l'equip del seus somnis. Potser no seran pitxitxis, ni batran records històrics minoritaris, però potser en alguna ocasió podran dir, que tota la vida van jugar amb el millor equip del mon!
Read more

Quan el mercat s’altera (Capítol I)

Avui contem amb un col·laborador de luxe, com es David González, que duu a terme el projecte de El Internacional, un gran bloc on podreu trobar l'actualitat més recent a nivell mundial. Un plaer, per tant, que ens ajudi a dur a terme el bloc!

El Barça té clar que necessita compensar la enorme diferencia que hi ha entre equip titular i banqueta. Els partits amb el Real Madrid ho han fet més visible (clar que ells no tenen banqueta sino un segon equip que podria ser, en cas de jugar sota un altre escut, considerat dels millors del món) i es veu que Sandro escoltarà a Guardiola. La gent és sàvia i tothom diu que necessitem dos defenses (un lateral i un central), un mig per suplir a Xavi o a Iniesta (Thiago encara li queda temps per adaptar-se) i un davanter resolutiu que pugui donar descans a qualssevol dels integrants del MVP sense que es noti gaire la manca d’aquest. Els noms que sonen son molt així que intentaré resumir els que més possibilitats tenen d’arribar a Can Barça.

Cesc Fàbregas (Arenys de Mar, Barcelona, 4 de Maig de 1987) és el favorit de tots els culés. Es el substitut natural de Xavi a la selecció i ha demostrat reiterades vegades perquè el futbol internacional l’ha de tenir en comte. Una perla que se’n va anar de la Masia i que sempre ha tingut el cor blaugrana. Tot i això, l’alt preu i la por a un Florentinazo fan que la opinió del barcelonisme es divideixi. Cal 40 milions quan tenim a Thiago? Opinions per a tots els gustos, què trobeu?

Gareth Bale (Cardiff, Gales, 16 de juliol de 1989). L’home de moda, la revelació de la temporada. Lateral incansable, amb gol, tècnica i fortalesa física digna d’un crack. El passat Abril va rebre el guardó que l’acreditava com a un dels millors jugadors de la Premier. El problema és que té massa novies i el Tottenham no el soltarà així com així: 40 milions demana l’equip de Harry Redknapp. El Madrid o l’Inter també li van al darrere i aquests equips necessiten d’un fixatge estrella per tapar els desastres d’aquesta temporada. És, juntament amb el de Cesc, el fixatge més complicat.

Giuseppe Rossi (Teaneck, Nova Jersey, Estats Units; 1 de Febrer de 1987) el gran rendiment que està fent amb el Villarreal (és quart en la carrera del Pichichi per darrere de Messi, Cristiano Ronaldo i Villa) a més de les seves característiques que fan que s’adapti perfectament a l’estil Barça el converteixen en un dels potencials fixatges del club blaugrana aquest estiu. Tot i això, el sentiment de tornar a Itàlia de Rossi també dificultarà la seva adquisició.

Esteban Andrada (Ciudad de Mendoza, Argentina, 26 de Gener de 1991) pot ser el nom que menys enlluerna però és possiblement un dels grans encerts de Luis Enrique. Aquest joveníssim porter argentí, que actualment milita al Lanús, ha estat guardonat amb el premi de millor porter llatinoamericà sub20, tot un privilegi i una marca de qualitat que no passa inadvertit a ningú. Tot i que aquest jugaria la seva primera temporada al Barça Atlètic òbviament seria una aposta de futur de Zubi per a suplir a Víctor Valdés.

Alexis Sánchez (Tocopilla, Chile, 19 de Desembre de 1988) és l’últim nom que s’ha afegit a l’agenda blaugrana. Tant fichajes.com com el periodista José Luis Carazo han destacat aquesta notícia. Pel que es diu en els mentiders de la secretaria tècnica el Barça tindria pensat, donant per perdut a Rossi i Cesc, tirar la casa per la finestra amb l’adquisició d’aquest jove ariet considerat la nova perla xilena. Amb 22 anys és titular indiscutible amb “El equipo de todos” i ha marcat amb l’Udinese més de deu gols aquesta temporada (cosa que al Calcio no és gens fàcil). Problema: és un desconegut aquí a Espanya i els d’Udine demanen 40 milions pel davanter (què passa amb els 40 milions aquest any?).

Dits aquests noms (i aquesta secció s’ampliarà, us ho ben asseguro) proposo els meus favorits a veure si Sandro llegeix aquest blog i em fa cas (somiar és gratis). Jo sóc de la opinió que necessitem 4 incorporacions: un central, un lateral esquerre, un mig i un davanter. Les meves cartes són: un central amb experiència, que sigui capaç de ser suplent però que als partits doni el 110%, algú com John Terry (Arsenal) o Nemandja Vidic (Manchester United), veterans però de confiança. De lateral dret necessitem algú del perfil Alves (tot i que no n’hi ha cap com ell) i el primer candidat seria Bale però, com que el preu seria molt alt, em decantaria per algú com Gregory Van der Wiel (Ajax), nom que ja va sonar pel Barça però que al final no va collar. És hora de fer la segona ofensiva o Willian (Shakhtar Donetsk) que tant pot jugar com a lateral que com a ala. Al mig fitxaria algú com Keisuke Honda (CSKA Moscou) que va deixar bocabadats als espectadors durant el passat Mundial o a Joao Moutinho (Oporto) que ha donat de parlar durant aquesta Europa League. Finalment, i la posició més complicada, és la de davanter. Apostaria per un tanc de l’estil de Joseba Llorente (Athletic Club) però si no fos possible miraria de fitxar a l’ex del València Nikola Zigic (Birmingham City), a Frederic Kanouté del Sevilla (que, per cert, se’n vol anar) o a l’incombustible Diego Forlán (Atlético de Madrid).

David González

Read more
 

Diaris Cules Design by Insight © 2009